woensdag, december 10, 2008

Les met Google Earth prijswinnaar bekend

De eerste prijs '1 Dag begeleiding op school bij het gebruik van Google Earth bestaande uit een les-sessie over de inzet van Google Earth voor de docenten en een virtuele vakantie met Google Earth voor de leerlingen en ouders van de winnende docent' is gewonnen door Vincent Schutte. Docent aan de Schoter Scholengemeenschap in Haarlem. Hij maakte een webquest waar leerlingen van de bovenbouw Havo een virtuele rondreis via Google Earth moeten maken en presenteren. Ze maken daarbij gebruik van foto's (eerst zoeken!) die ze moeten selecteren op grond van o.a. zichtbare landschapselementen en het klimaattype.
De wedstrijd was georganiseerd door Online Kaarten. Andere prijswinnnaars zijn Kim, Kim en Kim.....dezelfde neem ik aan. Geen idee hoeveel inzenders er waren, maar dat Kim de tweede- derde en vierde prijs heeft gewonnen zou er op kunnen duiden dat er niet erg veel zijn.
De inzendingen van 'de andere winnaars' komen ook online, zo wordt beloofd. Ben benieuwd.
Die van Vincent is in ieder geval erg leuk en combineert ICT en aardrijkskunde op een praktische manier. Handleidingen zijn aanwezig en ook voorbeelden van zijn eigen leerlingen. Kortom wil je iets doen met Google Earth en het wiel niet opnieuw willen uitvinden dan is dit een leuke instap.
Gefeliciteerd Vincent! (die ook de bijbehorende foto maakte)

1 opmerking:

Anoniem zei

Vincent, gefeliciteerd!
Met vriendelijke groeten,
Kim