donderdag, december 11, 2008

Klankbord gezocht voor International Polar Year, Pooljaar.nl

Wellicht heb je er al van gehoord: International Polar Year 2007-2008.
De sectie Education and Outreach Nederland is op zoek naar een klankbord van innovatieve docenten.

Waar gaat het om?

Wereldwijd zijn er momenteel 50.000 wetenschappers en technici actief om onderzoek te doen op de Noord- en Zuidpool. Bij het onderzoek in de poolgebieden lopen de schoolvakken letterlijk in elkaar over. In het veld werken bijvoorbeeld biologen, geologen, chemici, historici en juristen in teams waarbij de grenzen tussen de disciplines en de landen vervagen.

De Nederlandse deelnemers plaatsen hun dagboeken, weblogs, op www.pooljaar.nl . De tot de verbeelding sprekende casussen zijn interessant voor gebruik in bovenbouw PO, onderbouw VO en voor de profielen in de bovenbouw VO. Ze geven een kijkje in de keuken van actueel klimaatonderzoek en geven een gezicht aan de wetenschappers die het uitvoeren. Bovendien is het mogelijk via de site direct contact te hebben met de onderzoekers.

In 2009 krijgt de site een aparte toegang voor het onderwijs. Om de site te verbeteren voor het onderwijs en ideeën te genereren over het gebruik van de verhalen in het onderwijs, komen we graag in contact met docenten die met ons mee willen denken. We weten dat docenten een zeer volle agenda hebben. Daarom zullen we zo efficiënt als mogelijk met ieders tijd omgaan en in het eerste kwartaal van 2009 enkele teleconferencingsessies organiseren van ongeveer een uur.

De site biedt een schat aan lesmogelijkheden, maar om dit te concretiseren en Pooljaar.nl voor het onderwijs te optimaliseren, is de hulp van kritische en initiatiefrijke docenten noodzakelijk.
Geïnteresseerde docenten kunnen de interessepeiling invullen.

Meer informatie over het International Polar Year en Pooljaar.nl
Aarzel niet mij te bellen als je vragen of opmerkingen hebt.
Monica Ralling
monica@rallingplus.nl
06 534 596 14

Geen opmerkingen: