woensdag, december 17, 2008

Aardrijkskunde overzicht voor PO: Nederland, aarde

A Gilara van de Openbare basisschool voor montessori-onderwijs uit Hengelo heeft al een aantal zogenaamde Yurls- pagina's gemaakt. Daar plaatst hij berichten, links en media over diverse schoolonderwerpen die hij interessant vindt en kunnen zijn voor anderen .
Ook voor het vak aardrijkskunde heeft hij er inmiddels twee gemaakt.
Nederland, met diverse subonderwerpen waaronder topografie, water,geloof, politiek en een uitsplitsing naar provincie. Bij Aarde besteedt hij aandacht aan de film Planet Earth, natuurverschijnselen en de verschillende werelddelen. Hier duiken dan wel topografie-onderdelen op , die zou ik dan onderbrengen op een aparte topoYurl.
Erg bruikbaar zijn de animaties die bij de diverse onderwerpen al startklaar staan en dus voor het digitale bord/ beamer prima in te zetten zijn. Ook voor de onderbouw van het VO.
Helaas blijken dat dan trialversies te zijn (van Edumedia) die wanneer je er na de mededeling 'unlock your trial' op klikt een invulpagina van de makers oplevert. De verschillende animaties kun je dus maar één keer bekijken en dat gebeurt al wanneer je de Yurlpagina op je scherm hebt staan. De filmpjes starten dan gelijk. Even F5/ pagina vernieuwen en je kunt ze weer bekijken.
Leuk initiatief dat navolging verdient. Laten we wel hopen dat het centraal ergens samenkomt anders zoek je weer naar al die losse pagina's. Heb je ezelf al een Yurls- pagina (gratis) dan kun je onderdelen van ander Yurls moeiteloos kopiëren naar de jouwe.

1 opmerking:

Andre Gilara zei

Inmiddels heb ik de pagina's aangepast en de topografie losgekoppeld. Dit resulteert in een topo.yurls.net pagina. Er zijn ook koppelingen aangebracht naar Google Earth in combinatie met de basistopografie.