vrijdag, juli 18, 2008

Youtube in de les: aangepast

Een tijd geleden deed ik melding van een website waar je heel makkelijk filmpjes kon plaatsen in een overzicht, dat vervolgens door anderen weer kon worden gebruikt en/ of bekeken. Daar had ik een aardige verzameling van met name Youtubeflmpjes die je kunt gebruiken in het aardrijkskundeonderwijs bijelkaar gezet. Die website werkt inmiddels niet meer goed. Ik kan zelf de filmpjes niet meer afspelen en hoewel ik van jullie kant geen problemen heb gehoord ga ik er maar van uit dat het nergens meer te bekijken is.

Daarom heb ik besloten al die filmpjes op mijn Yurl-pagina te zetten. Dat is een soort van startpagina die je helemaal naar eigen inzicht in kunt richten met links, tekst, video etc. gratis ook nog...
Je kunt in tabbladen nog meer onderwerpen/ pagina's aanmaken.
Een initiatief van Sipke Kloosterman dat inmiddels met name in het PO veel wordt gebruikt. Voorbeeld voor aardrijkskunde.

Hij heeft er een handleiding bij geschreven mocht je zelf ook zo'n pagina willen maken voor klassikaal gebruik of samen met de sectie o.i.d.  Het geheel kun je openbaar maken zodat iedere bezoeker het kan bekijken, maar ook kun je er voor kiezen om het (zelfs per link of tekst) af te schermen.

Heb je zelf nog aanvullingen? Mail dan naar bovenstaand adres, dan plaats ik ze.

Aanmelden voor een eigen Yurls.

1 opmerking:

Petri zei

Ook leuk:
www.youtube.com/watch?v=y4KbyB2UnTM
Een filmpje EN liedje over 'Volcanic Eruptions'. Erg grappig. Ik ga het gebruiken in 5 Havo als aandachtstrekker voor Aarde (BuiteNLand)

groet
Petri Beukers, vakdidactica ak IVLOS Utrecht