maandag, juli 21, 2008

Tentoonstelling verenigt oude atlassen en digitale kaarten


Persbericht

Van 18 juni tot en met 23 november is de tentoonstelling Atlas Maior -  de wereld van Blaeu te bezichtigen bij de UVA te Amsterdam  . Het verhaal achter de prachtige oude kaarten uit de VOC tijd wordt belicht. De kaarten spreken tot de verbeelding en doen beseffen dat de ontdekkingsreizen nieuwe geografische kennis tot stand brachten die grote invloed had op het wereldbeeld van de mensen.

Het oude verhaal wordt op een moderne manier gebracht met behulp van  touch screens, waarbij de bezoeker op interactieve wijze de kaarten  kan bestuderen. Tevens is een lesmodule gemaakt in het EduGIS portaal  waarbij leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs kennis maken met de wereld van Blaeu en tegelijkertijd vaardigheden opdoen in het werken met digitale kaarten.

GIS in iedere schoolklas  
In het bedrijfsleven en bij de overheid wordt steeds meer gebruik gemaakt van GIS (Geografische Informatie Systemen). Logistiek, infrastructuur en transport kunnen niet zonder.  
GIS helpt ruimtelijk te Ieren denken: locaties opzoeken en relaties zien. En GIS zit in veel moderne technologie zoals GPS, autonavigatiesystemen en Google Earth.  
Daarom zou iedereen op school met GIS moeten leren werken. Dat kan met het educatieve webportaal. EduGIS biedt GIS en digitaal kaartmateriaal gratis vanaf iedere schoolcomputer met een internet‐aansluiting. 

Geen opmerkingen: