zaterdag, juli 05, 2008

Snel een educatief spelletje maken: Classtools

Toetsen van kennis is belangrijk maar is vaak zo saai om te (laten) doen. Kruisjes zetten of letters omcirkelen....Het kan ook anders en online. Zo gemaakt met Classtools. Onderstaand voorbeeld heb ik even snel gemaakt om te laten zien wat je ermee kunt. Ze werken met 'templates' waarin je alleen de vraag en de antwoorden bv. in hoeft te typen. Onderstaand voorbeeld is 'Dustbin Game'. Dan wordt er een spel van gemaakt (Flash) en kun je de code embedden op je schoolsite , de URL plaatsen of het downloaden naar je harde schijf (wel altijd internet nodig want de gegevens blijven op hun server staan). Het spel kan dan gespeeld worden > Start > Proceed...
Naast deze template hebben ze nog meer voorbeelden. Met name geschikt voor PO en de onderbouw VO , hoewel 4 Havo er ook nog wel mee wil werken denk ik :-)
Laat ze zelf een spel maken over een deel van de leerstof en dan elkaars spellen spelen met commentaar op de inhoud.

Klik hier voor een grotere versie..

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ligt zeer waarschijnlijk aan mij, maar ik heb geen idee wat ik hier mee moet/kan.

GEOgraaf zei

Waar gaat het fout?
Klik op Start > je ziet nu de antwoorden en de categoriƫn > [als je er zelf een maakt kun je dus hier eigen begrippen en categorie maken]klik op Proceed > sleep de juiste begrippen in de juiste 'vuilnisbak'> je kunt je tijd evt. verbeteren door het daarna nog een keer te doen.
Op de site Classtools staan nog meer soorten spelletjes die je zelf kunt aanpassen net zoals bij deze. Lees de instructies en kijk naar de 'samples'.
Nog meer voorbeelden van de vuilnisbakken: http://www.classtools.net/help_pages/dustbin.php

BLoM zei

dat idee waarbij leerlingen het spel zelf maken voor elkaar vind ik heel leuk, ga ik zeker iets mee doen!