zaterdag, februari 11, 2012

Van de uitgevers: nieuw en digitaalMalmberg introduceert: digitaal lesgeven
De digitalisering van leermiddelen biedt geweldige toepassingen voor uw dagelijkse lespraktijk, óók bij het vak aardrijkskunde in de tweede fase. Waar het om gaat, is: hoe digitaal wilt u zélf lesgeven? En wat zijn de mogelijkheden bij u op school?
De nieuwe generatie Wereldwijs biedt keuze uit drie arrangementen: van 100% Digitaal tot 100% Papier: Met een snelle test bepaalt u welk arrangement het best bij uw digitale wensen en mogelijkheden past!
Daarnaast is er de nieuwe methode Humboldt.

 Dedact
Wij zijn een vernieuwende educatieve uitgever, met de ambitie om het digitale onderwijs in Nederland te bevorderen, door gebruiksvriendelijke digitale lesmiddelen te maken voor een toegankelijke, lage prijs. We hebben compleet digitale werkboeken gemaakt voor Aardrijkskunde in de onderbouw vo. Ze passen bij bestaande leerboeken, waardoor ze door iedere school zo kunnen worden gebruikt. Juist voor scholen die (gaan) werken met laptops of iPads is dit een mooie kans om echt digitaal te gaan werken.

 Thieme
Vanaf schooljaar 2012-2013 staan alle leermiddelen, behorend bij vrijwel alle lesmethodes van ThiemeMeulenhoff Voortgezet Onderwijs, op één pagina bij elkaar en zijn zo eenvoudig te gebruiken.
Deze pagina maakt het voor de docenten veel makkelijker om te bouwen aan het individuele talent van iedere leerling en te differentiëren in de les. Via zoveel mogelijk kanalen zijn wij scholen aan het informeren over deze aanpassing. Docenten kunnen op de site of de methodesite van de methode waarmee ze werken alles lezen over de startpagina bij de lesmethodes en vanaf maart een demo bekijken. Ook kunnen ze zich aanmelden voor een nieuwsbrief, waarin wij alles haarfijn uitleggen.


EPN
Vanaf schooljaar 2012-2013 is alle docenten- en leerlingenmateriaal van buiteNLand tweede fase geïntegeerd in één portal. Leerlingen en docenten werken in dezelde omgeving, waarbij een docent meer functionaliteit heeft dan de leerling, zoals het toevoegen van eigen lesmateriaal, lessen inplannen en de voortgang van de leerlingen bekijken. Bovendien heeft de docent toegang tot toetsen, docentenhandleiding en antwoorden. Op de site van buiteNLand (www.epn.nl/buitenland > Bekijken & Bestellen > Bekijk digitaal lesmateriaal) staan drie filmpjes hoe de nieuwe generatie ICT eruit gaat zien.


(bovenstaande info komt rechtstreeks van de uitgevers zelf)

Geen opmerkingen: