maandag, februari 27, 2012

Rank a school: test de duurzaamheid van je school

Rank a school
Naast Green Canteen heeft Jongeren Milieu Actief (JMA) ook een ander project voor middelbare scholieren. Dit project heet Rank a School en is in samenwerking met de NJR.Bij Rank a School onderzoeken leerlingen hoe duurzaam hun eigen school is. Met vragen als ‘zijn de saucijzenbroodjes in de kantine van biologisch vlees?’, ‘worden er nog gloeilampen gebruikt?’ en ‘wordt er op gerecycled papier geprint?’ leren de leerlingen meer over duurzame ontwikkeling en hoe je rekening kunt houden met het milieu. 

Dit project sluit aan bij de belevingswereld en drijfveren van uw leerlingen. Zij krijgen een concreter beeld van het thema duurzaamheid en leren hoe ze hun eigen omgeving kunnen verduurzamen. De school krijgt een (nieuwe) impuls om met hun eigen bedrijfsvoering rekening te houden. Van de NJR ontvangt de school aanbevelingen om het duruzame beleid te verbeteren en zelfs kosten te besparen.

Met uw school deelnemen aan Rank a School is gratis en op verschillende manieren mogelijk: als kant en klaar lespakket, met of zonder begeleiding van een van onze coaches, als maatschappelijke stage, opdracht voor het profielwerkstuk, tijdens de introductie- of projectweek, noem maar op.
Rank a School kan u helpen uw school en leerlingen een duwtje in de duurzame richting te geven. Graag maken we met u een afspraak om ‘Rank a School’ verder toe te lichten.

Geen opmerkingen: