zaterdag, maart 06, 2010

Food Super Highway: globalisering

Ik zag per toeval de documenaire "Food Super Highway" op Canvas (Belgie tv2) op dinsdag 2 maart 2010 om 22:05. Ik zag een uitstekend werk over globalisering in de geografische dimensie (voedsel, verkeer en vervoer). Te laat voor een eigen opname.Bijzondere voorbeelden als ... aardappelen uit de Egyptische woestijn, voorzien van water uit reservoirs onder die zelfde woestijn ... die niet meer worden aangevuld. Bovendien worden die aardappelen verpakt met stukjes veen uit Ierland (tegen uitdrogen). Of ... als 25% van de glastuinbouw vindt plaats in Nederland. Of ... de zalm gevangen in Schotland, via China (filering) naar de Engelse supermarkt. De ecologische kosten worden vergeleken met de voordelen van plaatselijk geoogst voedsel.Mijn probleem is dat ik deze documentaire niet kan terugvinden ... Wie heeft een bruikbare suggestie?
Groet, Arnold Geurts (docent ak, Amersfoort)

3 opmerkingen:

Arnold zei

REACTIE UITZENDER "CANVAS" op mijn vraag ...

Beste Arnold,

Helaas kunnen we je niet helpen...
Canvas bezit alleen de uitzendrechten en geen kopierechten van deze BBC-docu.
Belgische kijkers kunnen tot een week na uitzending een programma opnieuw bekijken via NetGemist, maar jammer genoeg werkt dit niet in Nederland.
Nog ter info: Het is een BBC-programma, maar het wordt niet verkocht via de BBC-shop. BBC heeft wel een site rond Educational en documentary programmes on dvd, dus misschien moet je daar eens proberen.


Met vriendelijke groeten,Walter De Brouwer
Producer CANVAS
Tel. 02-741 32 05
e-mail: walter.debrouwer@vrt.be

Auguste Reyerslaan 52, 1043 Brussel

Anja zei

Ik heb op Youtube een stukje uit de reportage gevonden: 'Potatoes from Egypt'. Het geeft een heel mooi beeld van de globalisering. Het is wel in het Engels zonder ondertitels.

Met vriendelijke groeten

Anja Stevens

GEOgraaf zei

http://www.youtube.com/watch?v=4A104SRrMNM

de link