woensdag, juni 10, 2009

Jongeren krijgen de ruimte tijdens wereldcongres geo-informatie in Rotterdam


Op vrijdag 19 juni komen meer dan 250 leerlingen en studenten naar het speciale Geo Youth Capital programma om te ontdekken wat geo-ict voor hun toekomst betekent. Het Geo Youth Capital programma is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam en is onderdeel van de GSDI 11 World Conference, een internationale conferentie die van 15 tot 19 juni plaatsvindt in het WTC in Rotterdam. Vijf dagen lang wisselen 800 wetenschappers, ambtenaren en bedrijven kennis en ervaring uit over het beter vindbaar, toegankelijk en bruikbaar maken van locatiegebonden informatie.

Geo-informatie is een dankbaar hulpmiddel om vraagstukken rond milieu, welzijn, veiligheid en mobiliteit letterlijk in kaart te brengen. Digitalisering van gegevens en de ontwikkeling van mobiele navigatiesystemen en slimme telefoons brengen steeds nieuwe toepassingen binnen handbereik. Dat biedt kansen voor een sector die alleen in Nederland al goed is voor een omzet van 1,4 miljard euro per jaar.

Speciaal MBO, HAVO en VWO programma
Met kennis van GIS (Geografisch Informatie Systeem) en Geo-ICT kun je alle kanten op. Zo kun je gaan werken bij de brandweer, een ingenieursbureau, de gemeente, een internetbedrijf, een game-ontwikkelaar, Rijkswaterstaat, en vele andere werkgevers. Tijdens het Geo Youth Capital programma laten mensen uit de beroepspraktijk zien hoe leuk het is om met GIS en Geo-ICT te werken. Zij vertellen bijvoorbeeld hoe GIS levens redt, hoe je in 3D een stad ontwerpt, hoe je het oude Rome virtueel kan ontdekken en hoe men in Abu Dhabi met ruimte omgaat. Bovendien komen de leerlingen alles te weten over de nieuwste en coolste Geo-ICT technieken op de Geo Bedrijvenmarkt en in het Hypermoderne Geo-ICT klaslokaal van de toekomst. In de middag gaan de leerlingen op pad met een GPS en brengen ze een bezoek aan de GeoTruck. Kortom, deze dag is onmisbaar voor leerlingen met interesse in de Aarde, Multimedia, GIS en Geo-ICT en belooft een visuele dag te worden.

Waar: Beurs WTC Rotterdam
Hoe laat: van 9.00 tot 16.00
Kosten: gratis
Vervoer: op eigen gelegenheid
Internet: www.geoyouthcapital.com en www.gsdi.org/gsdi11

Geen opmerkingen: