vrijdag, juni 05, 2009

Geweldige boodschap in geweldige film: Home

Het Homeproject behelst een film en is het initiatief van Yann Arthus-Bertrand. Hierin wil hij laten zien hoe mooi onze planeet is en dat we, volgens vele wetenschappers, deze aan het verzieken zijn: we hebben nog 10 jaar de tijd om het tij te keren.
De film die is gemaakt is werkelijk schitterend om te zien. Anderhalf uur wordt je meegenomen op reis langs de mooiste plekjes van onze planeet. Met commentaar waarin regelmatig uitgelegd wordt wat je ziet en hoe dat ontstaat.
En vooral hoe wij die schoonheid en het leven er op aantasten! Aan het eind van de film wordt er een opsomming gegeven van wat er allemaal mis is, maar gelukkig is er ook een optimistisch geluid te horen: er is wat aan te doen en er gebeurt wat. Nu kan het nog.

De film koppelt de schoonheid van de planeet aan een geweldige beeldkwaliteit. Ik heb hem vanochtend op een 22 inchscherm bekeken......alsof je naar een dvd kijkt. Ook het geluid is prima. Kortom een aanrader om er met je klas naar te kijken. De film.
Hier is de film ook in stukken te bekijken.

UPDATE 1: inmiddels is er de mogelijkheid om hem met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Weliswaar de Google vertaling, maar goed te volgen. Klik in het menu rechts op het driehoekje , het rode vlakje, kies dan voor ondertiteling aanzetten. Klik dan op het driehoekje naast het rode vlak. Er verschijnt dan een menu waarin je de taal kunt kiezen.
Nu lees ik op de Homepagina dat de film maar tot 14 juni te bekijken is bij Youtube. In dat geval downloaden (790 mb) die handel (kan bv via RealPlayer of met KickYouTube . Voeg het woord "kick" in op de adresregel van de URL. In plaats van www.youtube.com wordt het dan www.kickyoutube.com) en dan afspelen in VLC.
UPDATE 2: (17-07) de film is beschikbaar via div torrents. Volkomen legaal want er zitten geen copyrights op! Er is een vertaling beschikbaar in srt-formaat. Zie de reacties hieronder!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Is echt een geweldige film!!
Veel beelden bij aardrijkskundige onderwerpen. Zou er graag lesmatariaal (opdrachten e.d.) bij hebben, hoop dat er nog iets komt, anders moet ik zelf aan de slag!

GEOgraaf zei

Wat houd je tegen? :-)
Plaatsen wij het wel weer hier of jij in de Leermiddelendatabase!

H.Zweistra zei

Is deze film ook met een nederlandstalige ondertiteling beschikbaar? Daardoor kunnen veel meer leerlingen hiermee geconbfronteerd worden.

Anoniem zei

Ik zoek de nederlandse ondertiteling om in alle klassen deze film te laten zien. Heb al van alles geprobeerd. Kan iemand mij helpen?

GEOgraaf zei

Nee, niet dat ik weet, maar we kunnen natuurlijk wel zelf aan de slag:
http://help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?answer=100079&topic=15328

Liefhebbers???

Anoniem zei

Home was deze week op canvas (tv Belgie) nederlandse ondertiteling.
Misschien komt er een herhaling.

Anoniem zei

Ik heb de link van youtube gebruikt om de film in het Nederlands te ondertitelen (gaat makkelijk) Je krijgt dan wel vaak vreemde vertalingen, maar de film is dan denk ik wel geschikt om in meerdere klassen te kunnen laten zien.Toch wacht ik nog op een betere ondertiteling.

Anoniem zei

Ik heb de Nederlandse ondertitels voor deze film - eigen werk - bij een aantal ondertitelwebstekken geplaatst, in SRT-formaat.

Geïnteresseerden kunnen het bestand ook altijd aanvragen op :
hans.worzt@laposte.net

Kirstin Vanlierde zei

In Belgi├ź is de film in de Fnac verkrijgbaar in een drietalige versie (Frans-Nederlands-Engels). Franse stem door Jaques Gambln, Nederlandse door Nic Balthazar en Engelse door Glenn Close. Ondertitels voorzien voor wie het Nederlands van Balthazar te Vlaams vindt klinken. Veel plezier ermee!