vrijdag, juni 05, 2009

Een studiereis naar New York

De Atlantische Onderwijscommissie organiseert dit jaar een studiereis naar New York voor docenten aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer uit het voortgezet onderwijs. Deze studiereis zal plaatsvinden van 21 t/m 28 oktober.

Het jaar 2009 staat in het teken van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Amerika. Henry Hudson ontdekte in 1609 het eiland Manhattan. De Nederlanders vestigden op dit eiland de stad Nieuw-Amsterdam. Deze stad zou uitgroeien tot het huidige New York.

Tijdens de studiereis ligt de nadruk op het Nederlandse verleden in Amerika en wat daar heden ten dage nog van te zien en merken is. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan maatschappelijke vraagstukken die zowel in de VS als in Nederland spelen (armoede, multiculturele samenleving) en wordt het Amerikaanse schoolsysteem onder de loep genomen. Op het programma staan o.a. een historische wandeling door het zuiden van Manhattan, een bezoek aan een middelbare school, een workshop bij het Museum of the City of New York, een stadsgeografische wandeling door Brooklyn, en een dagtrip naar New Brunswick waar o.a. een seminar bijgewoond zal worden over de rol van de kerk in Nieuw-Nederland.

Deze studiereis is mede mogelijk door een subsidie van het Europees Platform.
Meer informatie over deze studiereis.
Bron foto: meironke

Geen opmerkingen: