maandag, juni 02, 2008

Examen VWO : docenten starten klachtenactie naar CEVO

Twee docenten en de Community Aardrijkskunde zijn naar aanleiding van het afgelopen examen een actie gestart om het CEVO (maar weer eens) duidelijk te maken dat het (weer) geen goed examen was. Ook gezien het grote aantal reacties in het forum, is het zaak de verantwoordelijken duidelijk de maken dat het niet goed is voor de status van vak om een examen te maken dat zowel bij leerlingen als bij docenten slecht overkomt. Ook bij de Havo zijn er erg veel vraagtekens en klachten over het examen!
Natuurlijk zijn de intenties van de CEVO niet om per definitie een slecht examen te maken, maar van de gemaakte fouten wordt zo te zien niet geleerd.
Op de volgende links kun je de brief met (inhoudelijke) klachten lezen die Eric Nieuwenhuizen en Arnold Schilt hebben opgesteld en naar CEVO, KNAG en inspectie gestuurd en het formulier waarmee je je steun kunt betuigen aan de actie.
Update: nog meer actie
Brief
Formulier

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is niet de leerling die het cijfer bepaalt op wat hij of zij kan maar de docent mdet de beste onderhandelingstechnieken met de tweede corrector haalt dit jaar de hoogste cijfers binnen!!