dinsdag, juni 03, 2008

DJA on Wheels: win een bus met wetenschappers op school

Persbericht
In november vindt ihkv 200 jaar KNAW een geweldig project plaats. De Jonge Akademie on Wheels, een bus met 30 topwetenschappers, bezoekt dan vijf nog te selecteren scholen, onderbouw VO, voor een compleet verzorgde wetenschapsdag. Scholen kunnen een bus winnen door een klas een van drie (korte) wedstrijdopdrachten te laten doen en het resultaat in te
zenden. De wedstrijdopdrachten sluiten aan bij biologie, verzorging, geschiedenis, Nederlands, ckv, aardrijkskunde.

Een bus vol bevlogen wetenschappers van De Jonge Akademie bezoekt in het najaar van 2008 vijf scholen. Rondom het thema eten dagen zij leerlingen in de onderbouw vmbo, havo en vwo uit om na te denken, vragen te stellen, te onderzoeken, samen te werken, te experimenteren en uit te leggen. Teams van leerlingen nemen het tegen elkaar op in workshops, een estafette,
experimenten en krijgen, onder leiding van DJA-on-Wheelspresentator Victoria Koblenko, een spetterende kijk in de wereld van de wetenschap.

De Jonge Akademie (DJA) bestaat uit 70 jonge toponderzoekers uit alle wetenschappelijke disciplines. De leden hebben zich in het verleden onderscheiden door het doen van origineel en vaak grensverleggend onderzoek.

Alle middelbare scholen in Nederland kunnen meedingen naar een bezoek van een van de vijf DJA on Wheels-bussen. Om met uw leerlingen mee te dingen naar een busbezoek moeten de leerlingen een van de drie korte wedstrijdopdrachten maken en inzenden VOOR het begin van de herfstvakantie, oktober 2008.

Kijk voor meer informatie en/ of om de wedstrijdopdrachten te downloaden.

Geen opmerkingen: