donderdag, februari 21, 2008

SamSam nu ook in Middelburg, Groningen en Den Haag

Uitwisselen succesvolle lesideeën
In de nieuwsbrief van het KNAG was te lezen dat het SamSam concept inmiddels van de grond begint te komen. De bedoeling van de SamSam bijeenkomsten is dat docenten aardrijkskunde goede lesideeën uitwisselen, met als doel het promoten van het vak aardrijkskunde, vooral ten aanzien van de tweede fase. De bijeenkomsten zijn dan ook vooral gericht op lesideeën voor de tweede klas vmbo en de derde klas havo/vwo. Tijdens de bijeenkomsten, die in principe niet langer dan twee uur duren, komen er tien à twintig docenten bij elkaar. Elke docent besteedt ongeveer tien minuten aan het presenteren van een succesvol lesidee. Omdat je een eigen goedlopend idee presenteert hoef je verder niets voor te bereiden en naderhand kun je met een groot aantal nieuwe succesvolle ideeën aan de slag!

SamSam nu ook in Middelburg, Groningen en Den Haag wordt Rotterdam!
Na een start in 2007 in Amsterdam komt Samsam nu ook elders van de grond. Nieuw geplande bijeenkomsten zijn:

  • Middelburg, Christelijke Scholengemeenschap Walcheren, op 22 april 2008 van 13.00-16.00 uur. Contactpersoon: Nico Jan Valk.
  • Groningen, tijdstip en plaats nog onbekend, deelnemers een twintigtal deelnemers aan een GIS cursus. Contactpersoon: Peter Druijven van de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Nu dus: Rotterdam, HRO Museumpark, op 16 september 2008 van 15.00-17.00.
    Contactpersoon: Abjini Blom.

Meer informatie
Wil je ook een SamSam bijeenkomst in je regio organiseren? Neem voor meer informatie contact op met Joop van der Schee KNAG/ Onderwijscentrum VU.

BLoM

Geen opmerkingen: