woensdag, februari 20, 2008

Noordpool: de Koude Oorlog van de 21e eeuw?

[persbericht]
De Atlantische Commissie organiseert op 17 april a.s. een onderwijsseminar met als thema: “De strijd om de Noordpool: de Koude Oorlog van de 21e eeuw?”

Nu de Noordpool binnen enkele decennia ijsvrij lijkt te gaan worden, is de belangstelling voor dit gebied enorm toegenomen. Staten en personen claimen (stukken van) de Noordpool en in de toekomst kan er waarschijnlijk in de zomer van Spitsbergen direct naar de Beringstraat gevaren worden. Maar van wie is de Noordpool eigenlijk? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in de Noordpool? En: wordt de Noordelijke IJszee écht ijsvrij? Op deze en andere vragen wordt tijdens het onderwijsseminar ingegaan.

Voorafgaand aan de lezingen en tijdens de pauze is er een informatiemarkt met verschillende standhouders. Tevens zal de Discovery Truck van de Rijksuniversiteit Groningen aanwezig zijn. Aan boord van deze truck bevindt zich o.a. leerlingenmateriaal en een tentoonstelling over onderzoek in de poolgebieden.
Het seminar is bedoeld voor docenten (in opleiding) geschiedenis, aardrijkskunde en/of maatschappijleer uit het voortgezet onderwijs. Overige belangstellenden uit het (voortgezet) onderwijs zijn van harte welkom. De deelnamekosten bedragen € 50,- per persoon inclusief lunch en borrel na afloop. Komt u samen met een collega, dan betaalt u samen slechts € 75,-. Studenten betalen slechts € 10,- (op vertoon van hun studentenkaart).

Voor aanmeldingen en meer informatie, zie de website: www.atlantischecommissie.nl .

Geen opmerkingen: