woensdag, februari 20, 2008

Global Educators gezocht!

In maart gaat de cursus Global Educators van start. Dit is een internationaal project waarbij docenten in opleiding met elkaar onderzoeken hoe ze 'mondiale uitdagingen van de 21ste eeuw' in hun onderwijs kunnen integreren. Wat moet je als docent kunnen om in de 21ste eeuw les te geven? Hoe geef je klimaatsverandering een plek in je onderwijs? Hoe gebruik je ICT in de klas? Hoe laat je je leerlingen nadenken over duurzaamheid?
Het onderwijs vind plaats op het internet (in het engels), waarbij je in contact staat met studenten van opleidingsinstituten wereldwijd (o.a. Argentinië, Slovenië, VS en Engeland); samen met hen en experts ontwikkel je je eigen project dat je uitvoert in de klas. Je deelt je ervaringen weer op het net en leert van de ervaringen van anderen.

* net afgestudeerd zijn en nu werken als docent
* nog bezig zijn met hun opleiding en stage lopen
* die interesse hebben in onderwijs en hieraan mee wil werken

Tijdens de eerste ronde (maart-april, tijdsinvestering gemiddeld 4-7 uur/week) help je ook mee aan de verdere ontwikkeling van het vak, door feedback te geven en je leerervaringen bij te houden.
Info : natalia.eernstman@wur.nl
Wageningen Universiteit

1 opmerking:

René Hoijtink zei

Lijkt me een uitstekend initiatief.
Probleem is echter dat ik niet in staat ben om 4 tot 7 uur per week vrij te maken om hier ook serieus een bijdrage te kunnen leveren.