maandag, juni 25, 2012

Prijsuitreiking Nationale Aardrijkskunde Olympiademap2-194.jpg
Op 8 juni vond in Den Bosch de prijsuitreiking van de Nationale Aardrijkskunde Olympiade plaats. De wedstrijd is specifiek gericht op havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw die belangstelling hebben voor het vak aardrijkskunde.

Loco-dijkgraaf Francien van de Ven van waterschap Aa en Maas overhandigde winnaar Tess op de Kelder uit Heerhugowaard een kristallen hensbeker voor het verrichten van het beste veldwerk. Christine Koster (17) won de theorieprijs en Paul Veldhuyzen (17) verzamelde op beide onderdelen de meeste punten.

Finalisten

Het afgelopen jaar hebben ruim 4000 leerlingen meegedaan aan de Nationale Aardrijkskunde Olympiade. Half maart zijn in het hele land voorrondes gehouden. Leerlingen maakten tijdens de voorronde op hun eigen school een theorietoets. Vervolgens werden de 18 beste leerlingen geselecteerd voor de finale op de hogechool HAS Den Bosch. De Unie van Waterschappen is één van de sponsoren van deze wedstrijd.

iGeo

Nog voor de zomervakantie zullen de 3 winnaars door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag ontvangen en gehuldigd worden. Ook zullen zij Nederland vertegenwoordigen bij de internationale aardrijkskunde olympiade (iGeo), die in 2012 in Keulen wordt gehouden.

Bron: Hogeschool HAS Den Bosch

Geen opmerkingen: