zaterdag, juni 23, 2012

Geoclips 15 t/m 18: vroeg opstaan


Volgende week dinsdag 26 juni in de vroege ochtend tussen 5 tot 6 uur, worden de GeoClips-afleveringen 15 t/m 18 uitgezonden.
Presentator Ruben Dingemans gaat in deze vier nieuwe GeoClips-afleveringen wederom op onderzoek uit. In laag Nederland bekijkt hij het polder- en in hoog Nederland het heidelandschap. In de overdekte hallen van de dierentuin komt hij erachter hoe we in Nederland klimaatzones kunnen nabootsen en wat de kenmerken zijn van de vier zones. Ruben bezoekt Beesd, hier gaat hij na hoe het dorp de afgelopen 100 jaar veranderd is en hoe het is om in een dorp te wonen. In de aflevering De multiculturele samenleving komen we erachter waarom Rubens moeder op 16-jarige leeftijd vanuit Indonesiƫ naar Nederland gekomen is. En Ruben speelt mee in een band, waarvan de leden een verschillende culturele achtergrond hebben.
De GeoClips-serie sluit aan bij de vmbo onderbouw leerstof. Meer informatie over deze en eerder uitgezonden afleveringen vindt u op de informatiepagina voor docenten. www.schooltv.nl/geoclips_docent
Klik op ‘Afleveringen’ voor een overzicht van alle afleveringen.

Geen opmerkingen: