woensdag, januari 13, 2010

Verlengd: De toekomst van Nederland in kaart; Met aardrijkskunde kijk je vooruit


Cito, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en het Onderwijscentrum VU zijn benieuwd naar het toekomstbeeld van jongeren. Voor de wedstrijd ‘De toekomst van Nederland in kaart; met aardrijkskunde kijk je vooruit’ worden leerlingen uitgedaagd om hun visie op de toekomst van Nederland te tonen.

Individuele leerlingen en klassen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs mogen meedoen met de wedstrijd. De wedstrijd kan in één of twee lesuren in de klas worden uitgevoerd. De prijzen bestaan uit een ballonvaart en een uitje met de klas naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem. De uiterste inzenddatum is verlengd naar 1 maart 2010.

De wedstrijd bestaat uit het tekenen van een kaart van de toekomst en het schrijven van een toelichting. De kaarten die als basis voor de toekomstkaarten dienen en de opdracht voor de leerlingen zijn als pdf te downloaden vanaf de website van het KNAG en kunnen gekopieerd worden voor in de klas. Ook staat hier een link naar een korte vragenlijst.

Als iedereen meedoet, hebben we mooie resultaten om pers en publiek te laten zien hoe relevant en toekomstgericht aardrijkskunde is!

Geen opmerkingen: