vrijdag, januari 09, 2009

Nationale Milieu Olympiade op 16 mei 2009


Eerste Nationale Milieu Olympiade op 16 mei 2009, tussen 10:00 en 18:00 in het VU gebouw te Amsterdam.

Ik zit nu al ruim 7 jaar in het vak als Aardrijkskunde en Maatschappijleer docent. Daarnaast ben ik tevens projectleider van de eerste nationale milieuolympiade nederland. Graag wil ik mijn mede collegas over dit bijzondere competitie informeren.

Maak jij je ook zorgen over het milieu, heb jij een eigen mening of praktische ideeën om beter om te gaan met het milieu? Laat je mening tot leven komen bij INESPO.
Inespo is een (inter)nationale Milieu olympiade die door de Vrije Universiteit van Amsterdam, Stichting Cosmicus en Platform Bèta Techniek georganiseerd wordt.

Het project richt zich primair op leerlingen tussen 13 en 18 jaar op het voorgezet onderwijs van HAVO en VWO. Secundair richt het project zich op de begeleiders cq leerkrachten van het project die zelf vakdocenten zijn binnen hun organisatie, zoals: docenten natuurkunde, biologie, maatschappijleer, aardrijkskunde of scheikunde. Aangenomen wordt dat op dit niveau, zowel de bèta als alpha leerlingen leergierig zijn en bereid zijn om hun talenten te laten zien. De winnende projecten zullen daarom ook rijkelijk beloond worden. De heer Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal de prijzen uitreiken aan de leerlingen en docenten.

De prijzen die in de wacht gesleept kunnen worden, per project groep, voor leerlingen zijn: 1e prijs 5000.-, 2e prijs 3000.- en 3e prijs 1500.- euro. Voor de docent die het winnende team en het project begeleidt bestaat ook een royale beloning, namelijk: 1e prijs 2500,- 2e prijs 1500,- en de 3e prijs 750.- euro. Tenslotte is er ook een speciale publieksprijs ter waarde van 500.- euro voor de leerlingen en voor de docent 250,- euro. Deze prijs wordt toegekend door het bezoekende publiek, die zelf kunnen stemmen op hun favoriete of interessante project.

De voorselectie en beoordeling zal door onder leiding van een groep professionele en prominente juryleden plaatsvinden. Dhr. Prof. Dr. Jan Lambooy is de voorzitter van de voorbereidingscommissie INESPO.

I. Elmaagac
Aanmelden en info
Voor 30 januari 2009

Geen opmerkingen: