donderdag, maart 06, 2008

Kaartvaardig spel: waar staat dit?

Het Engelse project 'Geograph British Isles' beoogt om van elke vierkante kilometer van Groot- Brittannië en Ierland een foto te hebben. Inmiddels staat de teller op ruim 700.000 en is 66% al klaar. En dat in drie jaar.

Iedereen kan een bijdrage leveren door een foto op te sturen vergezeld van de bijbehorende coördinaten (GPS). Deze zijn via een online kaart weer te bekijken.

Als 'bij-product' is er nu een game gemaakt: 'Mark It!'. De speler moet op een deel van de topografische kaart de plek bepalen van de gemaakte foto. Hier komen dus kaartvaardigheden aan te pas als kaartlezen en kaartanalyse. De elementen die op de foto staan moeten worden herkend op de kaart. Je plaatst dan een blauwe cirkel op de door jouw gekozen plek en krijgt te 'horen' of je juist gekozen hebt en / of hoever je er naast zit....
Natuurlijk verdien je er punten mee: Hamster Tokens en is er een topscore lijst. Dat het onderwerp Engels is vormt geen probleem. Leuk om leerlingen mee te laten werken als kaartoefening.
Ideetje voor Nederland??

Geen opmerkingen: