maandag, maart 17, 2008

Film: Grand Canyon Adventure, River at Risk: gratis

Op 14 april aanstaande organiseert Omniversum een (gratis) docentenavond. Tijdens deze avond vertonen wij onze nieuwste grootbeeldfilm Grand Canyon Adventure, River at Risk, u kunt kennis maken met de mogelijkheden die Omniversum u biedt op het gebied van excursies en schoolreisjes. Bovendien presenteert Digischool / Kennisnet digitaal lesmateriaal voor de film en enkele andere handige digitale hulpmiddelen.

Grand Canyon Adventure, River at Risk is het boeiende en fascinerende verhaal over de wereldwijde watercrisis en de huidige droogte in het geteisterde Zuidwesten van de Verenigde Staten. Een team met o.a. vooraanstaand antropoloog Wade Davis en Robert Kennedy jr. vaart de Coloradorivier af, dwars door de Grand Canyon.

De rivier is in deze film de metafoor voor de waterproblematiek in de wereld. Niet alleen is het waterpeil in de Coloradorivier ernstig verlaagd, ook China, Afrika en Europa kampen met opdrogende meren en terugtrekkende gletsjers. Daarnaast is meer dan de helft van de rivieren op aarde vervuild, waardoor miljarden mensen geen schoon drinkwater tot hun beschikking hebben.
Meer info en inschrijven....

Geen opmerkingen: