maandag, januari 29, 2007

Koffieproducerende landen

Koffie is voor een aantal armere landen een belangrijke bron van inkomsten. Brazilie, Colombia en Vietnam zijn mondiaal gezien de grootste koffie producerende landen. Dat er ook in Jemen en op de Galapagos eilanden koffie groeit is wellicht minder bekend. Via de onderstaande link een overzicht op kaart van koffieproducerende landen.
De productie van koffie gaat de laatste jaren flink omhoog. Bossen worden gekapt en de ruimte wordt ingericht als koffieplantage. Sinds 2001 is de koffie-industrie in een crisis en heeft men te maken met een lage prijzen waardoor er minder verdiend wordt. Hierdoor worden de arbeidsomstandigheden slechter en kunnen kinderen vaak niet meer naar school toe. De verbouw van koffie heeft volgens de site 'milieucentraal' ook milieuproblemen tot gevolg. Ontbossing, verlies aan biodiversiteit en erosie zijn veel voorkomende problemen. Via de link een overzicht van de belangrijkste milieuproblemen.

1 opmerking:

pepsi888888 zei

Hello! You have a very nice blog! I'm here to share valuable info with you visit my blog,about Mozilla Firefox web browser.