woensdag, oktober 10, 2012

VO- Ster collectie aardrijkskunde online

'De Stercollecties voldoen aan de wettelijk vastgestelde leerdoelen (kerndoelen en eindtermen) en zijn geordend in leerlijnen per vak, leerjaar en niveau. Een leerlijn biedt een gestructureerd overzicht van onderwerpen met oefeningen, opdrachten en leerstof voor een heel leerjaar. De leerlijnen staan in Wikiwijs, het platform voor het zoeken, maken en delen van (open) digitaal leermateriaal. Docenten kunnen de Stercollecties in Wikiwijs aanpassen en aanvullen met eigen materiaal. Stercollecties zijn voorzien van een kwaliteitskeurmerk dat is ontwikkeld door SLO, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. ......l'

Voor aardrijkskunde is deze ze hier te vinden.

Omdat het in Wikwijs een arrangement is kun je het zelf naar hartelust aanpassen en aanvullen en als eigen lesmateriaal weer inzetten in de klas. De leerdoelen zijn door het SLO opgesteld. 

Het is nog niet helemaal compleet voor de onderbouw. Alleen deels voor klas 1, maar wat vinden jullie er van? Is het een initiatief dat moet worden omarmd? Is het bruikbaar? Mis je wat?

Geen opmerkingen: