vrijdag, april 29, 2011

1 mei: Live web evenement. DeforestACTION met inzet van GPS oerwoud redden

Indonesië is het land van de orang‐oetang. Nou ja, wel als we nu actie ondernemen, want door de illegale houtkap verdwijnen er steeds meer apen! Daar moeten we verandering in brengen en jij kan ons daarbij helpen!

Het project DeforestACTION wil de ontbossing wereldwijd tegengaan en nodigt scholieren uit om te helpen.

Zo kunnen jongeren vanuit de hele wereld binnenkort stukjes oerwoud adopteren, die zij in de gaten houden door satellietverbindingen. Ook jij kunt straks je eigen stukje bos in Borneo adopteren en beschermen. Hoe meer van deze stukje bos in de gaten worden gehouden, hoe groter de kans is dat de orang‐oetang hier terugkeert en in aantal toeneemt.

Op zondag 1 mei vertellen dr. Willie Smits en prof. Henk Scholten meer over dit project (DeforestACTION) en kun jij alles te weten komen over deze actie en de orang‐oetans.

Hoe kun je deelnemen aan dit evenement?
Het is eenvoudig om mee te doen aan de webconferentie door de volgende website te bezoeken:
http://www.livestream.com/tig (zorg dat je 5 tot 10 minuten voor de start van het evenement online bent, zodat je niks hoeft te missen!) Je zult een testvoorbeeld zien in het hoofdscherm als de verbinding succesvol is. Tijdens de sessies heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan dr. Willie Smits en prof. Henk Scholten door op de ‘chat knop’ rechtsboven in het Livestream scherm te drukken. Selecteer de LiveStream Chat uit de opties om deel te nemen aan de discussie.

Geen opmerkingen: