dinsdag, mei 11, 2010

Geoweek: ontdek de Geo in het bedrijf

'Van 17 mei t/m 21 mei vindt de GeoWeek weer plaats. Ook ESRI Nederland doet hier aan mee.

Wij laten leerlingen van 10 tot en met 15 jaar op 18 mei a.s. ontdekken wat er zoal gedaan kan worden met geo. Door leerlingen kennis te laten maken met geografie in de praktijk hopen wij hen bewust te maken van de prima en leuke toekomstmogelijkheden in de geo- en bodemsector.

Wat leren de leerlingen?

Of het nou gaat om het voorkomen van overstromingen, het bestrijden van terrorisme of het voorspellen van de vogelgriep. Oorzaken en gevolgen kun je op een kaart laten zien en analyseren. Vroeger gebeurde dat met papieren kaarten, tegenwoordig met een Geografisch Informatie Systeem, kortweg GIS.

U kent vast de website EduGIS (portaal), waar veel kaarten kunnen worden getoond en bevraagd. Nu kunt u ook gebruik maken van een Educatieve Desktop GIS: EduGIS Lokaal.

Wij bieden de jongeren, met behulp van het GIS-programma EduGIS Lokaal, de mogelijkheid vertrouwd te raken met het gebruik van digitale kaarten. Met EduGIS kunt u ook kaartlagen van de Wereld, Europa, Nederland, provincies, wijken, buurten en de eigen omgeving toevoegen, de kaartsymbologie aanpassen en analyses uitvoeren. Jongeren leren hoe ze informatie uit digitale kaarten kunnen halen en toevoegen.
Natuurlijk gaat iedereen zelf aan de knoppen!
Wilt uw klas deelnemen aan de ESRI expeditie? Klik dan hier. '

Datum: 18 mei
Expeditie: 09.00-12.00 uur of van 14.00-17.00 uur
Deelname: maximaal 25 studenten per expeditie
Kosten: gratis
Inschrijven: www.geoweek.nl
Contact: Margit Stapel, mstapel@esri.nl.
Website: www.esri.nl

1 opmerking:

pmeems zei

Als je iets ouder bent en je kunt programmeren en je wilt echt iets leuks doen deze zomer dan kun je mee doen met MapWindow GIS Summer of Code
Een aantal weken programmeren, in je eigen tempo, vanuit huis maar wel contact met veel andere geĆÆnteresseerden uit vele landen.

MapWindow GIS is een Open-Source GIS, voor veel gebruikers een goed alternatief voor de dure commerciƫle pakketten.