vrijdag, april 30, 2010

GEOkubus: online-bron over de geografie


De GEOkubus………ontdek het zelf!
De wereld van de geografie onder handbereik en slechts een muisklik van je vandaan!
GEOkubus is een aantrekkelijke online-bron over de geografie die vrijwel elke geografische discipline beslaat. De GEOkubus is gebaseerd op Rubik’s kubus met 6 vlakken en 54 vensters naar de geografie. De GEOkubus is een virtuele en gemakkelijk toegankelijke bron en gratis online beschikbaar. Door de GEOkubus met je muis te bewegen ben je in staat een van de zes onderwerpen te kiezen. Nadat je op één van de zes zijden geklikt hebt zal deze zich ontvouwen waardoor op diepere niveau’s kunt uitkomen.
Foto’s, teksten, videofragmenten en ‘links’ stellen je in staat meer te weten te komen over het onderwerp van je keuze.
De GEOkubus is een Europees initiatief van HERODOT* het netwerk voor de Geografie in het Hoger Onderwijs. De GEOkubus is beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de Geografie.
De GEO-CUBE is beschikbaar in het Engels en Spaans en binnenkort in het Arabisch. Voor de Nederlandse versie zoekt de redactie nog vertalers (bij voorkeur geografen)van de diverse teksten. Bovendien staat de redactie altijd open voor bijdragen. Teksten, foto’s e’d. over de verschillende onderwerpen.
Eindredacteur is Prof.Dr. Maria Attard van de Universiteit van Malta. In Nederland is drs. Harry Rogge namens het KNAG betrokken redactielid. Voor bijdragen en vragen kunt u hem in Nederland bereiken via hrogge@ziggo.nl

1 opmerking:

Harry Rogge zei

Alle afbeeldingen en filmpjes in de GEOkubus zijn eigendom van EUROGEO de beheerder van de website. Deze kunnen, voorzover mogelijk, vrijelijk gebruikt worden mits voor onderwijskundige doeleinden. Dit als aanvullende informatie.
Harry Rogge, redactielid GEOkubus.