woensdag, april 14, 2010

Aardrijkskundeleraren in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht start in mei 2010 met een landschapscampagne, met als centraal motto: 'het is lekkerder in het landschap'. De campagne is gericht op de doelgroep jongeren (14 tot 24 jaar). Voor de lancering van de campagne op dinsdag 11 mei gaan er vanaf een centraal punt in de provincie Utrecht vijf luchtballonnen over het landschap varen, die onder andere gevuld kunnen worden met jongeren uit de provincie Utrecht.

En daarvoor benader ik jullie.

We hebben 18 plekken in de aanbieding die we willen uitdelen aan scholieren (vanaf 14 jaar). Wat we van hen verwachten is dat ze hun impressie van de ballonvaart met ons delen.
De enige voorwaarde die wij daaraan stellen is dat deze impressie gepubliceerd kan worden op de campagne website (online vanaf 11 mei 2010).

We kunnen ons voorstellen dat dit ook mogelijkheden biedt om aan het onderwerp ´landschap´ in het aardrijkskunde onderwijs aandacht te besteden. Dat laatste laten we graag aan jullie over.
Bij het uitdelen van de 18 plekken streven we naar een gelijkmatige spreiding over de provincie en over de betrokken scholen.

Onze vraag: Gelieve uiterlijk maandag 19 april 2010 aan te geven of jullie school bereid is om een (of meerdere) leerlingen voor te dragen die mee gaan op de ballonvaart op 11 mei 2010 (vakantieperiode) 's avonds.
Vertrek en aankomst is vanaf het provinciehuis, Pythagoraslaan 101, te Utrecht; een bus brengt de ballonvaarders naar en van de start- en landingsplek. Naast de jongeren gaan ook gedeputeerde Bart Krol, een aantal statenleden, regionale en nationale pers en kunstenaars mee de lucht in.

Een unieke kans om de landschappen vanaf een ander gezichtspunt te bewonderen en om met andere mensen over 'landschap' te praten.
Ik hoor graag snel van jullie,
Vriendelijke groet,  Claudia van Dam

Programmamedewerker RAP / Landschapscampagne
030-2583080

Geen opmerkingen: