vrijdag, oktober 09, 2009

Markt voor Vrede: educatief spel

Persbericht
Gooi educatief gamen in een maatschappelijk sausje, mix daar een verhipte aandelenmarkt en wat wederopbouw perikelen doorheen en je krijgt: Markt voor Vrede 4.0. Dit online beursspel laat jongeren op een creatieve manier kennis maken met de werking van een aandelenmarkt en nadenken over het vredesproces in Sudan.
Markt voor Vrede is een educatief spel waarin een fictieve online aandelenmarkt gekoppeld wordt aan een maatschappelijk debat over conflictgebieden en wederopbouw. Op deze manier krijgen middelbare scholieren spelenderwijs inzicht in de complexe processen van wederopbouw en de werking van de effectenbeurs.


Hoe gaat het spel?
Tijdens het spel gaat het voornamelijk om slim handelen. Dat doe je door de peilingen op de voet te volgen en de nieuwsberichten over Sudan in de gaten te houden. Het is de bedoeling dat scholieren door middel van het volgen van het nieuws inzicht krijgen in de mediavibe rondom de vredesopbouw en de conflicten in Sudan. Wie de juiste aandelen van de tussenpeiling en slotpeiling in handen heeft, krijgt de credits. Het goed beantwoorden van de dagelijkse quizvraag en creatief aan de slag gaan met de photoshop wedstrijd levert extra credits op. Verder biedt de website mogelijkheden voor scholieren om te zien wat ze zelf kunnen doen, verdieping te zoeken over ontwikkelingssamenwerking of via de chat van de week in contact te komen met specialisten op het gebied van de effectenbeurs of het conflict. Vier weken lang speculeren de scholieren tijdens het beursspel en strijden ze voor de prijzen voor de beste deelnemers en de beste school.

Geen opmerkingen: