zondag, september 06, 2009

Omniversum: gratis film op docentenavond

Op maandag 28 september aanstaande organiseert Omniversum wederom een docentenavond. Tijdens deze avond vertonen wij onze nieuwste grootbeeldfilm Wild Ocean en kunt u kennis maken met de mogelijkheden die Omniversum u biedt op het gebied van excursies en schoolreisjes.

De film vertelt op prachtige wijze de migratie van miljoenen sardientjes die elk jaar langs de oostkust van Zuid-Afrika trekken. Deze school vis vormt een feestelijke maaltijd voor de walvissen, dolfijnen, Jan van Genten, robben en haaien. Echter, de mens zorgde ervoor dat de voedselketen in de oceaan ernstig in gevaar kwam. Door opwarming van de aarde en overbevissing van de zeeën kwam deze unieke migratie bijna tot een einde. De overbevissing tast het hele eco-systeem, dat miljoenen jaren bestaat, aan.
Maar, door samenwerking en afspraken met vissers en overheid is de voedselketen op deze plek, de Wild Coast van Zuid-Afrika, herstelt. Maar elders in de wereld is nog veel werk te gebeuren.

De digitale school ontwikkelt ook bij deze film een interessante digitaal lespakket, die u als voorbereiding op de excursie in de klas kunt behandelen.

Programma
18.30 uur ontvangst met koffie, thee en broodjes
19.00 uur zaal open
19.30 uur film: Wild Ocean
20.15 uur napraten in de foyer
21.00 uur einde docentenavond

Aanmelden voor de docentenavond kan door de volgende gegevens te e-mailen naar anine@omniversum.nl of te faxen naar 070-3073450.
Naam school, soort onderwijs, naam, email, aantal personen dat komt (max 6) + email.

Voor vragen belt u 070-3073456. Er zijn voor u géén kosten verbonden aan de docentenavond.

Geen opmerkingen: