zaterdag, mei 16, 2009

Nominaties voor Edugis en Geoweek! Stem dus...

De Geoweek en EduGIS zijn beide genomineerd voor de Geo Innovatie Award 2009. Deze gaat uit van de stichting RGI (Ruimte voor Geo-Informatie), dat in 2004 20 miljoen euro mocht gebruiken om de Geo- sector in Nederland op de kaart te zetten.:
"de verbetering en innovatie van de Nationale Geo-Informatie Infrastructuur en het geo-kennisveld in Nederland voor een adequaat en efficiënt bestuur en een krachtig bedrijfsleven".
Denk daarbij aan gebruik van geobestanden bij meldkamers van politie, brandweer en ambulance, precisielandbouw met behulp van satellieten, routeplanners, bodem- en klimaatonderzoek etc. Het RGI vroeg 5 jaar geleden om projecten in te dienen die vernieuwend bezig wilden zijn met Geo-Informatie. Van de 158 ingediende projecten bleven uiteindelijk 53 projecten over, alleen al in het thema 'Consumenten en Leerlingen' waren het er 24. Waaronder Geoweek en Edugis.
Beide projecten zijn sterk gekoppeld aan ons mooie vak aardrijkskunde. Veel docenten hebben inmiddels kennisgemaakt met het gebruik ervan in de klas. Een aantal lesmethoden gebruikt Edugis al om opdrachten mee te maken, er is nascholing voor GIS, Google Earth etc. Kortom Geo- Informatie timmert aan de weg.
We hebben alleen nog geen winnaar! Jullie kunnen dat mede bepalen door te stemmen op één van beide. Kies dan in het formulier onderaan voor 'Maatschappij' en dan voor één van de drie genomineerden. Eventueel kun je er nog een motivatie bij geven. Tot 31 juli kun je stemmen.
Op 3 september is de uitslag bekend.

Geen opmerkingen: