Eindexamen aardrijkskunde: bespreek ze in het forum!
Samen met de collega's de verschillende vragen doornemen. Wat vonden jullie van bv het nieuwe examen Havo? Tevreden over de inhoud, lengte en normering?
Bij vraag 6 van het HAVO-aardrijkskunde examen wordt m.i. niet gevraagd hoe stuwingsregen/-sneeuw ontstaat, maar voor die uitleg wil men wel veel punten geven. Het is m.i. goed wanneer geantwoord wordt dat de oostzijde de loef-/nattezijde is. Bij de vragen 8, 9 en 10 worden leerlingen die met de 53e druk van de GB hebben gewerkt benadeeld, omdat daarin geen apart kaartje staat waarop de PROVINCIES genoemd worden i.c.m. economische groei, dit i.t.t. de 52e druk. Om vraag 22 goed te kunnen beantwoorden omtrent "natuurlijke groei" zouden er m.i. ook gegevens moeten zijn t.a.v. sterfte.
Willem Korevaar, docent aardrijkskunde met specialisme GIS. Sinds 1980 in het onderwijs. Naast docent ook auteur van Wereldwijs, Humboldt en communitymanager bij Digischool. Zie ook www.edudigi.nl.
2 opmerkingen:
Bij vraag 6 van het HAVO-aardrijkskunde examen wordt m.i. niet gevraagd hoe stuwingsregen/-sneeuw ontstaat, maar voor die uitleg wil men wel veel punten geven. Het is m.i. goed wanneer geantwoord wordt dat de oostzijde de loef-/nattezijde is.
Bij de vragen 8, 9 en 10 worden leerlingen die met de 53e druk van de GB hebben gewerkt benadeeld, omdat daarin geen apart kaartje staat waarop de PROVINCIES genoemd worden i.c.m. economische groei, dit i.t.t. de 52e druk.
Om vraag 22 goed te kunnen beantwoorden omtrent "natuurlijke groei" zouden er m.i. ook gegevens moeten zijn t.a.v. sterfte.
Helemaal mee eens, maar zou je ze aub op het Forum willen plaatsen, maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.
Een reactie posten