vrijdag, januari 25, 2008

Serieus gamen


Door een collega werd ik gewezen op het spel Global Conflicts: Palestine van het Deense Serious Games. Ze houden er zo hun eigen ideeën op na over games in de educatie, met opmerkingen als "We think that classic edutainment titles stuck in time since the 1970s are if not highly problematic then extremely repetitive."

Wat ze met Global Conflicts doen is eigenlijk een virtueel veldwerk creeëren. Als je het ziet denk je eerder aan 3D-games als Doom dan aan klassiekers als "Honger of Erosie". Alleen ga je hier met een ander wapen aan de slag: de pen. Je moet als journalist verslag doen van het conflict tussen Israël en Palestina. Er zijn verschillende missies, met achtergrondmateriaal om uiteindelijk een mening te vormen.

Het spel is in het Engels, en vraagt dus wel wat van de leerlingen. Maar afgaande op de beelden en de opzet zou het ook veel op kunnen leveren. Door de thema's kan het ook vakoverstijgend worden aangepakt (Nederlands, Engels, Geschiedenis...). Een licentie voor 15 computers is 160 euro, en op de website is een demo beschikbaar. Ik heb het zelf nog niet allemaal geprobeerd, maar het ziet er wel veelbelovend uit!

Geen opmerkingen: