zondag, januari 20, 2008

Geen 51e druk meer..

Met ingang van dit examenjaar mag de 51e druk Bosatlas niet meer worden gebruikt voor het examen. Deze mededeling kwam rijkelijk laat, maar nog op tijd voor het komende examen. Er zit alleen een praktisch probleem aan. Flink wat leerlingen in mijn 5v, 5h en 6v hebben tot voor kort alles kunnen doen met de 51e druk. Ook de methodes hebben nog steeds verwijzingen staan in werkboeken en andere opgaven naar kaarten in de 51e druk.
Een nieuwe atlas aanschaffen dan maar?

Ja dat kan, maar dat zal dan de 53e druk worden. Er zijn weliswaar 'omrekeningstabellen' verkrijgbaar, maar toch merk je dat opdrachten soms verwijzen naar kaarten die in de 53e niet meer bestaan. Overslaan dan maar?
Hoe dat straks op het CE gaat? Kaarten die niet in beide atlassen staan kunnen dus niet gebruikt worden. Verschillen in statistiek zijn evident, gezien de jaren verschil die er zitten tussen de 52e en de 53e.
Krijgen we weer de taferelen die we van het recente verleden nog kennen, waarbij vragen en antwoorden verschillende uitkomsten hadden al naar gelang de gebruikte druk en zelfs oplage?

Kortom, ik hou mijn hart vast.

Wat denken jullie?

Geen opmerkingen: