woensdag, januari 23, 2013

20e Aardrijkskunde Olympiade trekt oostwaarts


2013 is het vierde lustrum van de aardrijkskunde Olympiade. Dit jaar met haar blik gericht naar het oosten. De nationale finaleronde vindt plaats in Enschede op Saxion Hogeschool en de internationale finale in Kyoto. De weg daar naar toe loopt via de voorronde.

Geografie is alom vertegenwoordigd in ons dagelijks leven en dat zien uw leerlingen terug in de opgaven bij de voorronde. En voor de examenleerlingen is het een goede voorbereiding op het eindexamen. In de tweede week van maart (11 t/m 15 maart) zal de voorronde plaatsvinden op school.

De top 15 beste leerlingen gaan door naar de nationale finale in Enschede. Daar organiseert Saxion Hogeschool de driedaagse eindcompetitie, bestaande uit een veldwerk en theorietoets. Daarnaast zal de Twentse gastvrijheid zorgen voor een aangenaam verblijf in Enschede. De finaleronde is van woensdag 5 juni t/m vrijdag 7 juni.

Aan het eind van de nationale finaleronde zal blijken welke vier leerlingen Nederland gaan vertegenwoordigen bij de internationale aardrijkskunde olympiade in Japan. Daar strijden ze met de wereldtop geografen in hun leeftijdscategorie.
De internationale finale begint op 30 juli en duurt tot 5 augustus en zal in Kyoto plaatsvinden. Door het tijdsverschil vertrekken we waarschijnlijk een dag eerder.
Vanwege de slotexcursie gaan we pas 7 augustus terug.

Meldt daarom voor 1 februari nog uw leerlingen aan via de website of via de SLO bij Marian Bijkerk
(m.bijkerk@slo.nl).

Frederik Oorschot
Coördinator aardrijkskunde olympiade

Geen opmerkingen: