dinsdag, maart 13, 2012

Schoolexamens à la carte

De schoolexamenwerkgroep van het KNAG heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de constructie van goede schoolexamenopgaven voor havo en vwo. De werkgroep bestaat uit een kerngroep van ervaren docenten die bijgestaan worden door collega-docenten en landelijke deskundigen. Het geheel wordt ondersteund door het KNAG.

Inmiddels is er een complete set methode-onafhankelijke opgaven geschreven voor zowel havo als vwo. De opgaven worden uitgebracht op cd-rom. U kunt er dan schoolexamens mee samenstellen die aansluiten op het eigen PTA en op uw eigen wensen. U kunt dus zelf de moeilijkheidsgraad en de lengte van de toetsen bepalen. Elke opgave is voorzien van een antwoordmodel.

Wat zijn de verdere voordelen van dit unieke SE-materiaal?
- volledig gebaseerd op eindtermen van SE- en CE-stof
- nog nooit eerder gepubliceerd materiaal
- middels peer-review tot stand gekomen
- becommentarieerd door vakspecialisten en toetsexperts
- discriminerend en voorspellend voor CE

De cd-rom kost €85,- voor leden, en €100,- voor niet-leden. Een combinatie-pakket (met daarin zowel een cd-rom voor havo als voor vwo) kost €150,- voor leden. Niet-leden betalen hiervoor €180,-
Bent u geïnteresseerd om hiervan gebruik te gaan maken op uw school? Laat dit weten aan het KNAG via info@knag.nl of a.adang@knag.nl.

Studiemiddag

Op dinsdag 17 april organiseert het KNAG een studiemiddag over schoolexamens aardrijkskunde en zullen de cd-roms 'Schoolexamens à la carte' worden gepresenteerd. Vanaf die datum zijn de cd-roms via de website te bestellen. Wie zich inschrijft voor de studiemiddag, ontvangt automatisch de cd-roms voor havo en vwo.

Datum: 17 april
Locatie: Ganzenmarkt 6, Utrecht
Tijd: 14.00 – 17.00
Kosten: € 140 voor leden, €170 voor niet-leden. U krijgt dus korting op de prijs voor het combinatiepakket wanneer u naar de studiemiddag komt.

Op het programma staan onder meer een panelpresentatie over het belang van goede toetsen o.l.v. prof. dr. Joop van der Schee (VU) m.m.v. drs. Rob Adriaens (KNAG en Cito), dr. Tine Béneker (voorzitter vaksectie aardrijkskunde CvE) en drs. Frederik Oorschot (SLO). Ook is er een interactieve lezing, gehouden door docenten uit de schoolexamenwerkgroep waarin ze vertellen over hun ervaringen met de schoolexamens in de bovenbouw van havo en vwo.

Ga om u in te schrijven naar de website van het KNAG

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat er zo iets niet is voor VMBO -T SE en CE

Jack van Soest zei

Triest: niet beschikbaar voor vmbo-t!