maandag, september 05, 2011

Online toets klimaten gemaakt voor bovenbouw

Herken je de klimaten aan hun grafiek? Dan kun je dat nu testen door de 20 vragen te maken. Je krijgt gelijk te zien of het goed of fout is en een uitslag.

Kon zo snel online niets vinden en heb er zelf maar één gemaakt. Graag commentaar....
http://www.digischool.nl/ak/2efase/toetsen/2efase/aarde/klimaat/index.html

[update] naar aanleiding van de feedback vragen aangepast


4 opmerkingen:

Anoniem zei

prima opdracht.
Twee opmerkingen:
Bij vraag 2 zullen de leerlingen de gebieden moeten opzoeken in de atlas.
Vraag 12: woestijnklimaat is ook een goed antwoord --> vraag aanpassen: geen bomen, wel grassen

Anoniem zei

Hoi,
ik heb net de toets gemaakt en ik denk dat ik hem in mijn gym1 klas ga laten doen als ik köppen met de besproken heb, leuk!!!
Ik heb alleen een paar vragen over 2 vragen, en dan vooral over het antwoordmodel:
vraag 4: Daar is het antwoord volgens het model BW, maar een BW heeft toch minder dan 200 mm neerslag per jaar? In de tabel van de vraag staat 236 mm. Is het antwoord dan niet BS?
vraag 13: Daar is het antwoord volgens het model ET, maar het is volgens de grafiek op 2472 m hoogte, is het dan geen EH?
Groetjes Japke (SGA)

Wereldmeester zei

Ik heb hem even gedaan. Ziet er heel goed uit. Mijn leerlingen hebben deze week een toets over het klimaat en ik laat ze eerst hiermee oefenen.

GEOgraaf zei

@Japke
Voor de vraag maakt het niet uit, maar je hebt denk ik wel gelijk wanneer je de droogt-eindex gaat gebruiken dan is het een BS (N= 40)en de winter (let op dat de x -as niet met januari begint)is het seizoen met de meeste neerslag: 'Wanneer de gemiddelde jaartemperatuur 22 °C is en de gemiddelde jaarlijkse neerslagsom, die verspreid valt over het hele jaar, 40 cm; dan is N (=40) lager dan (2*(22+7)=58 of 22+7=29*2=58). Dit is dus een droogklimaat. Omdat N (=40) hoger is dan T + 7 (22+7=29) spreken we van een steppeklimaat. Hoewel de originele bron spreekt van BWh...
EH en ET is lastig want volgens klimatologen is EH geen apart klimaat. Toch geeft Koppen wel dat onderscheid. Hoogteligging is dan alleen geldig als het onder de 70 breedt ligt. Dat is hier het geval. EH dus.Ook hier is de oorspronkelijke bron ET...


@anoniem
Ja grassen toegevoegd.

Bedankt voor de feedback!