woensdag, augustus 24, 2011

Resultaten enquete "Digischool en Nascholing"


Resultaten enquete "Digischool en Nascholing" 
In het najaar van 2010 heeft Digischool een aantal vragen gesteld m.b.t. nascholingswensen.
Hierbij (eindelijk) de resultaten, en daarnaast:

- De enquete is nog open: je kunt hem nu nog aanvullen op http://alturl.com/wnrci
- We zoeken docent-trainers, (zie onderaan)
Je krijgt aan het einde van dit kalenderjaar een overzicht met de trainingen die Digischool in ieder geval kan verzorgen.

Samenvatting Resultaten Enquete
216 reacties, waarvan 151 uit het VO en 65 uit het PO.
De resultaten zijn opgesplitst per sector en daarna op het niveau dat mensen zichzelf gaven: beginner, gemiddeld, gevorderde.
Wat opvalt:
- Van de mensen in het PO vind slechts 10% zichzelf een beginner, terwijl van de mensen in het VO zich  20% beginner acht. 
- Op elk van de 3 niveau's is : ”didactiek van het smartboard (Digibord) “ en Digitaal lesmateriaal” favoriet als nascholingsonderwerp.
- Verder willen de mensen in het PO graag een ‘trainer van een nascholingsorganisatie als KPC, APS of Kennisnet’ en de mensen in het VO juist graag ervaren collega’s.
- Digischool wordt wel door alle respondenten (PO en VO) gezien als een goede of gelijkwaardige partner voor de invulling van studiedagen.

Alle resultaten (tot nu toe) kun je hier vinden: wp.digischool.nl/files/2011/08/resultaat.pdf
Zelf collega’s trainen?
Digischool kent veel goede docenten en is bezig om in kaart te brengen wie welke training zou kunnen verzorgen op. Maar we kennen er niet genoeg.
Dus ben je expert op een gebied van bijvoorbeeld digitaal leren, algemene vaardigheden op de computer, mentoraat via de ELO, werken met Wikiwijs en de LMDB,  ELO’s in het PO of ken jij de beste manier om leermateriaal te maken? 
En vind je het leuk om je kennis met meerdere collega's te delen?
En heb je daar ook door de  weeks tijd voor? 
Neem dan contact op met wouter@digischool.nl om te overleggen over jouw mogelijkheden om voor Digischool te trainen op andere scholen.
Op 8 oktober is er een bijeenkomst gepland om kennis te maken en af te spreken.
Wouter Tinbergen

Geen opmerkingen: