zondag, december 26, 2010

Stadsvernieuwing Heerlen inspireert Kenniskring Aardrijkskunde

De LVO-kenniskring Aardrijkskunde heeft op 3 november haar eerste bijeenkomst gehad. De vaksectie van het Rombouts had een middag georganiseerd die in het teken stond van een van de thema’s van de lessen aardrijkskunde in de bovenbouw havo/vwo: wonen in Nederland. De docenten lieten zich door een Heerlense wethouder, de directeur van een kunstencentrum en een kunstenaar voorlichten over de ambities en beperkingen die ervaren worden bij stadsvernieuwingsprojecten in Heerlen.

De dag werd door de aanwezigen als leerzaam en zeer inspirerend ervaren, zowel door de inhoudelijke bijscholing als door de mogelijkheid tot het onderling uitwisselen van ervaringen.

Patrick Wolters (Romboutscollege) vertelt: “In een informele setting zoals deze, praat je ook met andere vakcollega’s. We zijn vaak jaren bezig binnen onze eigen school, en door met elkaar nieuwe idee├źn op te doen, kom je tot soms verrassende conclusies. Daarbij wil je als vakdocent je enthousiasme en kennis op je leerlingen overbrengen en zulke bijeenkomsten helpen je daar zeker bij. De bijdrage die deze keer geleverd werd door de heer Huisman, over het nieuw te bouwen Maankwartier, werd dan ook als zeer inspirerend ervaren.”
Intussen hebben vier andere collega’s al het initiatief genomen om een volgende kenniskring te organiseren en hoopt de kenniskring van harte op een nog grotere opkomst.

Ook een LVO-brede kenniskring organiseren voor jouw vak? Neem contact op met Makka Haane, beleidsadviseur opleidingen bestuursbureau, 046-4201233 of makka.haane@stichtinglvo.nl.

Geen opmerkingen: