zondag, oktober 24, 2010

Planeet aarde: leertraject in vijf modules...

Onze Belgische collega's van de VLA en de Universiteit van Gent hebben de handen in elkaar geslagen en zijn bezig met de ontwikkeling van een website met als onderwerp ' onze planeet'. De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. exploitatie aarde, gevaren-hulpbronnen, klimaat en oceaan, bodem en grondwater, aarde en gezondheid.
Kern van de site is een draaiende aardbol waarop de onderwerpen steeds als een laag worden afgebeeld. Erg mooi gemaakt! Daarop zijn weer aanklikbare punten gemaakt die info geven over het desbetreffende gebied en onderwerp. Daar zitten dan weer vaak uitstekende animaties en/ of illustraties in verwerkt.

Kortom een mooie tool om bv op je digibord/beamerscherm te laten zien of als leerstof te geven voor de leerling in 5havo-6vwo als het domein Aarde aan de orde is. Er is geen lesbrief o.i.d. bij ontwikkeld, maar wellicht dat collega's hierdoor geinspireerd worden tot het schrijven ervan (en dat dan vervolgens in de leermiddelendatabase van de community plaatsen).

Er is ook nog een wedstrijd aan verbonden (zie 'Info' ). In elk onderwerp komen leerlingen een vraag tegen die ze kunnen en opsturen als ze allemaal beantwoord zijn. Of deze wedstrijd ook open staat voor Nederlandse leerlingen wordt niet vermeld......

Geen opmerkingen: