donderdag, oktober 23, 2008

Geoweek 2008 : 17 t/m 21 november

Persbericht
Eén van de grootste groeibranches wereldwijd: geo-informatie. Hiermee wil het KNAG dit belangrijke en innovatieve component van het vak aardrijkskunde in de leefomgeving van de leerling zichtbaar maken. Door leerlingen gebruik te laten maken van nieuwe technieken, zoals GPS en GIS, zelf te laten werken met de nieuwste computerinnovaties en zichtbaar te maken welke beroepsmogelijkheden er in deze sector zijn, wil het KNAG hiermee docenten aardrijkskunde extra ondersteunen.

Met het organiseren van een GeoWeek in de week van 17 t/m 21 november 2008 wil het KNAG scholieren van 10 tot 15 jaar laten ontdekken wat er door bedrijven, universiteiten en instellingen gedaan wordt met en in de geo-informatie sector en hoe kinderen dit in hun eigen leefomgeving gebruiken. Het gebruiken en juist interpreteren van geografisch informatie is een wezenlijk onderdeel van het vak aardrijkskunde. De GeoWeek biedt u daarmee een uitgelezen kans om de aansluiting tussen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven te maken.
Einde bericht.

Een prima manier om eens met een klas/ groep te kijken bij een geo-ict bedrijf of instelling in de buurt. Op de website kun je via een interactieve kaart inzoomen en zoeken naar een 'expeditie' bij u in de buurt. Sommige 'expedities' kun je ook op school laten komen. Allemaal gratis!
Wees er snel bij!

Geen opmerkingen: