dinsdag, augustus 26, 2008

Altijd IJsvrij? Symposium over klimaatsverandering.

Persbericht
De klimaatverandering is een feit. Het internationale panel van klimaatdeskundigen en ons eigen KNMI laten hierover geen twijfel bestaan. Vooral in het poolgebied smelten de ijskappen in hoog tempo. Op maandag 22 september organiseren de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen en VU podium een middagsymposium, getiteld ‘Altijd IJsvrij?’.

Het symposium zal gaan over verleden, heden en toekomst van klimaatverandering. Een ingrijpende klimaatverandering als de huidige doet zich namelijk niet voor het eerst in de geschiedenis voor. Ook toen er nog geen sprake was van een grote CO2 uitstoot kon de aarde sterk verhit raken. En ook toen moesten mensen, dieren en planten zich aanpassen aan de veranderde omstandigheden.

Dr. Simon Troelstra, dr. Hans Renssen, dr. Willem Rasing en dr. Maarten Loonen gaan in op de effecten van deze abrupte veranderingen. Zullen de poolbewoners wegtrekken uit het poolgebied om elders een ijsvrij bestaan op te bouwen? Moeten ijsberen op zoek gaan naar een nieuwe leefomgeving? Kortom wat is de invloed van de huidige klimaatverandering op het leven op aarde.

Het symposium duurt van 13.30-16.30 uur en toegang is gratis. U kunt zich aanmelden door een of meerdere kaarten te bestellen.
Foto Derek Farr.

1 opmerking:

Webmaster VU podium zei

Geachte mevrouw, heer,

Het is mooi dat u ons artikel heeft overgenomen op uw website, maar ik wil u graag vragen de maker van de foto te vermelden (Foto Derek Farr). De foto is op Flickr gepubliceerd onder CC licentie die dit vereist. Hartelijk dank!

Mvg,

webmaster VU podium