zondag, december 16, 2007

Noord- Ierland: onbekend is onbemind?

Dat stuk Engeland in Ierland toch? Van die burgeroorlog tussen katholieken en protestanten! Beeldvorming gebaseerd op het nieuws, maar als je eens een kijkje neemt dan zie je dat het landschappelijk behoorlijk 'schoon' is.
De BBC vind dat klaarblijkelijk ook en heeft aan dit deel van het Verenigd Koninkrijk een website gewijd. Daarop is een interactieve kaart te zien. Hierop bevinden zich blauwe stippen die , als je er op klikt, je meenemen naar de mooiste en of interessante plekken van het land.
Filmpjes laten in vogelvlucht landschappen zien en geven informatie, weliswaar in het Engels, over wat je ziet. Naast het filmpje zie je de kaart en de route die je vliegt.
De BBC zou de BBC niet zijn als er geen educatief tintje aan wordt gekoppeld. Dat is nu inderdaad ook weer zo: nederzettingen. Wat is een nederzetting? Hiƫrarchie, functies, ligging etc. weer met filmpjes en een quiz.
Mooi van de BBC. Waar blijft de NOS met bv Zuid- Limburg of Friesland? Oh ja, wij hebben onze clips bij Teleblik en Beeldbank.

Geen opmerkingen: