woensdag, maart 20, 2013

Spotzi atlas : update, blijft gratis!

[persbericht]
Vandaag hebben we een nieuwe versie van Spotzi-Atlas op het web (www.spotzi.nl) en als app (iOS, Android en Windows 8)
Spotzi krijgt steeds meer bekendheid. Vooral op scholen. We hebben het afgelopen jaar gewerkt aan extra kaarten en extra content. Er zijn veel Nederlandse kaarten toegevoegd. Voorbeelden zijn gemiddelde temperatuur, zonneschijn en geologische kaarten. Spotzi-Atlas is vanaf nu daarom niet alleen in het Engels maar ook volledig in het Nederlands. Bij elkaar zijn er naast ruim 700 kaarten ook video's en wikipedia artikelen te vinden. Bij de landenkaarten hebben we het CIA World Factbook gebruikt zodat je ook de vlaggen van de landen te zien krijgt. De video's bij de landen tonen het volkslied. Ik ga niet alles opnoemen want dat is te veel. We hebben getracht een echte ontdekkingsreis neer te zetten.
7 Billion Others
De franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand fotografeert en filmt vrijwel zijn hele leven de aarde vanuit de lucht. Dit leidde in 2003 tot de oprichting van het "7 billion Others" project. 6000 interviews gefilmd door een team van meer dan 60 mensen in 84 landen geven je een beeld hoe anderen op aarde leven. Wat zijn hun angsten, dromen, idealen en hoop? Vastgelegd in videomateriaal. De video's van het 7 billion Others team nemen een speciale plek in binnen Spotzi en zijn bij een groot aantal kaarten terug te vinden Je vindt daarnaast ook videomateriaal van National Geographic en de NASA. Met toestemming gebruikt uiteraard.
Meer dan een atlas
Spotzi is echter meer. Naast thematische kaarten is nuttige informatie opgenomen zoals de metrolijnen van grote steden en ski-pistes in Europa. Interessant is ook de topografische kaart van Nederland. Onze opzet is om 1 app te ontwikkelen met zoveel mogelijk geo-informatie.  Het komende jaar zal onze aandacht voornamelijk naar dit soort kaarten gaan. Spotzi wordt dan ook steeds meer geschikt voor dagelijks gebruik.
Spotzi-Atas is niet alleen beschikbaar voor de iPhone en iPad maar ook voor Android en Windows 8.

Spotzi-Atlas is gratis te downloaden. Dat blijft ook. We verdienen ons geld onder andere met zakelijke klanten die de informatie achter de kaarten goed kunnen gebruiken voor interne doeleinden.

Geen opmerkingen: