maandag, september 17, 2012

Kies voor geografie : promotiefilm voor klas 3

De kwaliteiten van ons vak geografie aangeven voor pubers in korte tijd is best lastig. Toch is de maker van dit filmpje , R. Bovendeur (Greijdanus- Hardenberg) daar aardig in geslaagd. Met flitsende beelden en erg goed gekozen muziek (ja ik ben fan...) zet hij goed de onderwerpen neer die in de bovenbouw aan de orde komen.
Hopelijk krijgt Youtube geen lucht van alle 'gejatte' filmpjes die voorbij komen. Een Engels voorbeeld krijg je bv daardoor niet te zien in Nederland....downloaden dus maar voor de zekerheid? Of wellicht dat de maker het ook nog ergens anders in een ander formaat neer kan zetten? Leermiddelendatabase?
Bedankt Gotze (Geobronnen) voor de tip!

1 opmerking:

Biekart zei

erg goed filmpje dat we gebruiken voor de voorlichtingsles over AK kiezen in de bovenbouw, samen met de PowerPoint van de KNAG over het programma en een kopie van de folder over beroeps- en studiemogelijkheden waarvoor AK een interessant vak is. Wij koppelen daar nu voor het eerst een caroussel aan met vijf mensen uit het veld die over hun werk spreken, omdat uit onderzoek blijkt dat leerlingen niet begrijpen wat je met AK kunt doen.