woensdag, maart 23, 2011

Studiemiddag mens en maatschappij: Innovatief digitaal lesmateriaal van NU

Persbericht
Noordhoff Uitgevers organiseert op 14 april speciaal voor docenten geschiedenis, aardrijkskunde en het leergebied mens en maatschappij de Studiemiddag mens en maatschappij. Tijdens deze dag staat innovatief digitaal onderwijs van nu centraal.

Bij alle lesmethoden voor het Voortgezet Onderwijs is een digitale component min of meer vanzelfsprekend. De digitale mogelijkheden spelen steeds vaker een belangrijke rol in de keuze voor een methode: soms ingegeven door het beleid van een school, soms door de voorkeuren van een sectie. Met digitaal lesmateriaal worden lessen afgewisseld en wordt er actualiteit in de les gebracht. Of soms wordt er zelfs volledig digitaal lesgegeven. Tijdens de Studiemiddag mens en maatschappij staat innovatief digitaal onderwijs van nu centraal.

Programma

In de plenaire opening zal Donald Staal, Uitgeefmanager bij Noordhoff Uitgevers, u een overzicht geven van de ICT-ontwikkelingen in het VO en krijgt u een kijkje in de keuken van de nieuwste generatie leermiddelen. Na de plenaire opening kunt u deelnemen aan verschillende werkgroepen.

Er wordt in de werkgroepen uitgebreid ingegaan op de diverse mogelijkheden van het digitale lesmateriaal bij de methoden Geschiedeniswerkplaats, Terra en Plein M. Kijk op de websites voor meer informatie over de inhoud van de werkgroepen.


Datum en locatie

De Studiemiddag mens en maatschappij vindt plaats op donderdag 14 april in Media Plaza in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelname is gratis. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 7 april via het aanmeldformulier op onderstaande websites:

http://www.geschiedeniswerkplaats.noordhoff.nl/
http://www.terra.noordhoff.nl/
http://www.pleinm.noordhoff.nl/

Einde persbericht

Geen opmerkingen: