woensdag, juli 14, 2010

Excursie naar het Ruhrgebied voor docenten aardrijkskunde

In 2010 is het Ruhrgebied culturele hoofdstad van Europa. Daarom organiseert het Duitsland Instituut dit najaar een eendaagse excursie naar deze voormalige mijnstreek voor docenten aardrijkskunde en CKV.

Cultureel erfgoed
Het Ruhrgebied staat vooral bekend als industrieregio. Het accent is echter de laatste jaren verlegd naar cultuur en dienstverlening. De regio kent tegenwoordig een grote verscheidenheid aan culturele instellingen en profileert zich als een broedplaats voor creatievelingen. Zo bieden stilgelegde hoogovens ruimte aan exposities en theatervoorstellingen. Met ‘Retourtje Cultuur. Editie 2010. De verdieping’ bieden wij u de ideale gelegenheid om kennis te maken met dit bijzondere culturele erfgoed.

Programma
Deelnemers hebben de keuze uit een kunstroute en een geografische route. De kunstroute voert o.a. langs het beroemde Folkwang Museum en Zeche Zollverein. Geografen bezoeken o.a. het Landschaftspark Duisburg en Zeche Zollverein. Deskundige gidsen en discussies met Duitse en Nederlandse experts zorgen voor inhoudelijke verdieping. In een nagesprek met vakdidactici van de vakken aardrijkskunde en CKV wordt de vertaalslag naar de onderwijspraktijk gemaakt.

Informatie
Datum: zaterdag 30 oktober 2010
Kosten: € 125 (€ 225 voor 2 personen). Inbegrepen zijn: heen- en terugreis per bus vanaf Utrecht CS, vervoer ter plaatse, entreebewijs musea, rondleidingen, lunch en avondeten.
Aanmelden via aanmeldingen-dia@uva.nl o.v.v. ‘R.C. De verdieping’

U kunt zich aanmelden tot 1 oktober 2010. Graag horen wij bij aanmelding of u aan de kunstroute of aan de geografische route wilt deelnemen. Let op: per vakgebied is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Geen opmerkingen: