donderdag, februari 04, 2010

educatief gamen : Markt voor Vrede 4.0

Gooi educatief gamen in een maatschappelijk sausje, mix daar een verhipte aandelenmarkt en wat wederopbouw perikelen doorheen en je krijgt: Markt voor Vrede 4.0. Dit online beursspel laat jongeren op een creatieve manier kennis maken met de werking van een aandelenmarkt en nadenken over het vredesproces in Sudan.

Markt voor Vrede is een educatief spel waarin een fictieve online aandelenmarkt gekoppeld wordt aan een maatschappelijk debat over conflictgebieden en wederopbouw.
Op deze manier krijgen middelbare scholieren spelenderwijs inzicht in de complexe processen van wederopbouw en de werking van de effectenbeurs.

In maart 2010 zullen middelbare scholieren uit heel Nederland voor de vierde keer gaan handelen op Markt voor Vrede. Aan de hand van nieuwsberichten kunnen de spelers een inschatting maken over hoe het staat met de mediavibe ten opzichte van het vredesproces in Sudan. Wie het nieuws in de gaten houdt, kan slim handelen en credits verdienen, waarmee echte prijzen te winnen zijn.

Meer informatie over Markt voor Vrede is te vinden op http://www.marktvoorvrede.nl/. Scholen en docenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname in de periode 29 maart tot 23 april 2010. Het project is geheel verzorgd met een docentenhandleiding, introductieles van een gastdocent en online begeleiding voor leerlingen. De kosten bedragen 50 euro per school.

Het spel is ontwikkeld door stichting Euro's voor Vrede, die als doel heeft om op een leuke manier mensen bewust te maken van de invloed die zij uit kunnen oefenen in vredesprocessen. Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Willemijn van Kol via, willemijn@eurosvoorvrede.nl.

Geen opmerkingen: