vrijdag, november 27, 2009

De Olympiade komt er weer aan


en Taiwan is de eindbestemming!

Het toppunt van je schoolcariërre aardrijkskunde is om door te dringen tot de finaleronde van de Aardrijkskunde Olympiade. Niet elke leerling is nog daar mee bekend. Daarom is het aan u, docent, om uw bovenbouwleerlingen in te schrijven voor 1 februari 2010.
Dit kan via de website of via het SLO bij Marian Bijkerk (m.bijkerk@slo.nl).

Na de voorronde zal blijken welke 18 leerlingen behoren tot de beste geografen in spé. Een driedaagse finaleronde (9-10-11 juni) in Rotterdam zal zorgen voor drie winnaars.
Er zijn een aantal mooie prijzen. En omdat Aardrijkskunde een breed vak is met vele aspecten, is er een prijs voor het beste veldwerk, een prijs voor de theorie van de geografie en een overallprijs. De overallprijs is een Globe ter beschikking gesteld door het KNAG, de Unie van Waterschappen stelt een hensbeker ter beschikking voor het beste veldwerk. De Grote Bosatlas van Nederland is voor de beste van de theorietoets.
Als klap op de vuurpijl gaan de drie winnaars en de nummer twee van het algemeen klassement naar de Internationale Olympiade. Dit jaar zal deze in Taiwan worden gehouden, een extra goede reden om in te schrijven en je horizon te verbreden!

Geen opmerkingen: